Sidor

torsdag 22 april 2010

Hemska hormoner.

Idag har jag en äckel-dag. En av många sedan behandlingen påbörjades. Jag känner mig ful. Och fet. Och smutsig. Och blodig. Och äcklig. Sa jag ful och fet? Usch. Det känns som jag väger mer än tio elefanter. Hormoner som går bärsärkagång. Hemska hormoner. På kort tid har vikten ökat (plus att jag bär på extra kilon sedan graviditeten) och det spär ju på fet-känslan. Dessutom är jag jämt hungrig. Har liksom ingen mättnadskänsla. Vill bara ha onyttigt också. Ja jag behärskar mig, men jag har mer cravings nu än som gravid. Magen är svullen och jag ser fortfarande gravid ut. Kvinnor sneglar lite på magen och ler. Ja, jättkul. De tror väl att jag är gravid på riktigt. Kläderna stramar. Jag kan inte ens knäppa byxorna.

Och för att inte tala om smärtorna jag får på köpet. Det är väl egentligen de som är värst. Jag har svårt att sitta och att anstränga mig finns inte på kartan. Det räcker med mina vanliga smärtor. Jag har haft fem migränanfall sedan behandlingen påbörjades. Det är 22 dagar sedan. Det här är den värsta behandlingen jag gått på. Och den skulle vara bäst... Nej, jag vet inte alls. Försöker tänka att jag ska ge det lite tid. Stå ut. Kanske en månad till. I samma tanke finns också men jag orkar knappt med nu. Ska jag störtblöda ännu en månad? Och öka ännu mer i vikt? Och ha så här ont ännu en månad? Och känna mig ännu tröttare? Vill inte. Ja, det går ju ut över allt. Jag är sååå trött. Jag tror det blir ett samtal till Uppsala snart. Allt fungerar inte för alla. Den här behandlingen fungerar inte för mig.

4 kommentarer:

loba sa...

Hoppas det blir bättre snart.
Kram.

Linas Vita Hem sa...

Hej Linda!
Lät som nått väldigt jobbigt att gå igenom!:( Vet inte riktigt vad det ´är för behandling du går igenom men hoppas den kan hjälpa dig i slutändan...

Vilket jätte härligt inkägg du skrev om Mammalivet efter sex månader.Du skriver så himla bra!! Känner igen mycket av det där, tom det om gröten!:) Haha, en gång gjorde jag till och med en egen liten portion för jag tyckte gröten var så god, så du är inte ensam!:)
Ha det fint! KRAM

Pernilla sa...

Jag fick sluta på Provera, då jag inte fick nån effekt alls av den. Känner igen mig i ALLT du skriver...

Tyvärr tar det 3-6 månader innan du uppnår full effekt av behandlingen, men det antar jag att du redan vet.

Mår du så där dåligt och får såna migränanfall, tycker jag verkligen att du ska överväga om det är värt att "stå ut" i ett par månader till. Det kan ju hjälpa, eller så gör det inte det.

Jag har provat på ett naturmedel i tre dagar. Dessa dagar var jag HELT smärtfri!!! Det var helt fantastiskt underbart! Jag fick känna på hur det var att ha ett normalt liv igen!!! Tyvärr kostar den 1200 kr/månad... Just nu skulle det inte fungera för mig att inhandla då jag nyss blivit arbetslös, men så fort min ekonomi är igång igen, så kommer jag att köpa en månads förpackning och se om det fungerar lika bra då. Kanske jag bara hade tur, men å andra sidan så åt jag bara 1 morfintabl under hela helgen, jmf med 4-6/dag annars!

Skickar flera styrkekramar till dig i dina smärtor och hoppas du mår bättre snart!!!

Kram Pernilla

Jessica sa...

Låter jättejobbigt. Jobbigt att man inte vet om behandlingen fungerar förrän man gett den ett par månader, kan tänka mig att man funderar över om man härdar ut. Skulle det i slutändan bli bra så vore det ju värt det, men gör det inte det, ja du har man ju lidit så " i onödan"
Varm kram till dig.