Sidor

söndag 11 april 2010

Lite gnäll.

Ja, så började även denna dag med tårar. Från både mamman och sonen. Usch... Gustav är glad i fem minuters intervaller. Max tio. Gråter/skriker/gnäller i halvtimmes intervaller. Minst. Det är tungt. Både att se honom så, men också för min del eftersom det innebär noll tid att hämta andan. Sedan är nätterna jobbiga igen. Han vaknar ofta. Inte hungrig, men ledsen. Jag har ju slutat att amma nattetid sedan en tid tillbaka med stöd från BVC. Han behöver inte näringen. Dessutom bestämde han ju själv att han inte ville längre. Det är ju toppen, men det var ett enkelt sätt att trösta på. Nu får vi hitta andra vägar och det tar tid för en övertrött mamma. Jag känner att energin börjar ta helt slut. Får också så dåligt samvete eftersom det innebär att jag inte har samma tålamod när det kommer till Gustav. Han är trött hela tiden, men vill inte sova. Det tar runt två timmar att hjälpa honom att slappna av. Sedan sover han tjugo minuter. Ja, jag är nog ego, men vill så gärna ha en stund som bara är min. En liiiten stund bara. Ensam. Tungt var det. Och det får jag också dåligt samvete för att jag tycker. För jag är ju så lycklig och haft sådan tur och är så tacksam. Och ändå. Tungt nu.

Så, nu får det vara färdiggnällt för idag.

Solen skiner och fåglarna sjunger. Det blir en långpromenad efter lunch. Kanske kan det hjälpa till att städa bort det ledsna.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Fina du. Det är jobbigt att vara småbarnsmamma emellanåt. Så är det bara. Du är ingen sämre mamma för att du känner så. Slå från dig de tankarna som jag läser mellan raderna. Du är bra precis som du är!

Kram

Jessica sa...

Man får vara trött och inte orka, bara för att man är tacksam att man får sitt barn betyder inte att man ska vara en supermänniska som orkar allt. Du är den bästa mamman för Gustav, hans goa mamma. Inte ens en änglamamma orkar allt ;)
Kram på er och hoppas promenaden gör er båda gott.

*annorlunda mamma* sa...

Jag vet vad du menar med att man inte riktigt vågar gnälla, eftersom man längtat så efter ett levande barn.. Man är nästan rädd att det dåliga samvetet ska straffa en och något hemskt ska hända.. Men Gustav och Adam vet ju inte att de har änglasyskon och är ju som de flesta bebisar.. Och vi är inte mer än människor och blir trötta..

Min Adam sover de flesta nätterna och han somnar till 2 eller 3 ggr på dagarna och ÄNDÅ så är jag trött.. Det finns stunder som jag känner att mitt tålamod är slut och man vill inte känns så..

Och är jag trött, så är det inte konstigt att du är trött. Jag hoppas verkligen att det hela löser sig.. Och du gnäller inte, du berättar om ett problem och får stöd.. Värre skulle ju vara om du inte sa något och låtsades om som inget.

Stor Kram..

Anonym sa...

Hej

Försök att "bara" låta honom sova 2 gånger / dag!!
Det hjälpte mig, det blev så många små dutts sovande under dagen. Men när vi fick in rutinen med 2 gånger/dag blev det längre sovtider för barnet och mer tid att hinna alla måsten och även lite egentid:)
Morgonen började med välling upp och leka lite göra morgontvätten ge gröt och sedan sova efter ca 2 timmars vakentid. det blev 1-2 timmes sömn i vagnen och sedan när han vaknat lunch och vaken ca 2-3 timmar, en mosad banan innan eftermiddagsluren även den på 1-2 timmar, sedan mat igen och badning , lek och sedan gröt för att sedan somna för natten!
Hoppas det kanske kan funka även för er?
Lycka till.

lilla angelyne sa...

Fins vännen, du gnäller inte alls! Och om det skulle vara så att du skulle vilja göra det så är det helt ok också. Men jag förstår vad du menar, att det där med tacksamheten liksom har en tendens att ta överhand och ge dåligt samvete ibland.

Det är inte konstigt att du är trött och vill ha liten egentid. Man behöver få andas lite.

I veckan fick vi testa babymassage på BVC, vi fick ett program att följa för att få E att slappna av och bli lugn inför nätterna. Har du hört ngt om det på ert BVC?

Stora bamsekramar!

Lena sa...

ja ibland är det tufft att vara småbarnsmamma! Är det tänder som spökar tro? Jag tror det är jätteviktigt att du inte bara är mamma utan försöker se till att du får lite egen tid också och får vara Linda också, det vinner nog alla på i längden och Gustav får en piggare,mer tillfreds mamma. Och jag hjälper mer än gärna till!Förresten kommer jag att vara i Blge på marknaden till helgen och sälja böcker för Siljansmåsar. Kanske, förhoppningsvis kan vi ses då!
Kramar till er från Farmor

Linda sa...

Tack alla ni för ert stöd! <3 Största kramen till er!

Anonym: Tack för tips om sömn och för att du delar med dig av dina erfarenheter! Gustav sover just nu två tre gånger på dagarna och det är bra. Natten till idag var lite bättre, men han är oroligare.

Troligtvis beror det på tänder och en reaktion på vaccin på samma gång. Jobbigt för lillkillen. Vi har pratat på bvc om massage och skulle ha anmält oss för länge sedan, men det har bara runnit ut i sanden. Tror nog vi tar tag i det nu snart.

Tack igen för era reflektioner! De värmer.