Sidor

onsdag 26 maj 2010

Ögon i nacken? Ja tack!

Om jag någonsin tidigare tyckt att tiden inte räckte till är det inget mot hur lite den räcker till nu. Jag skulle behöva flera dagar för att hinna med en dag. Att sitta här vid datorn på dagtid finns inte på kartan. Det är fullt upp hela tiden. Gustav är snabb som blixten. Om jag vänder mig en sekund är han på andra sidan rummet och hittar på något bus. Han är så rörlig och har mer mod än motorik just nu. Han har upptäckt hur kul det är att hissa sig upp mot möbler och gör det mer än gärna. Och sedan testar han att släppa taget också. Kanske kan jag stå idag? Han utvecklas snabbt och jag hinner inte med. Varken mentalt eller fysiskt. Ögon i nacken mottages varmt. Var kan man hitta sådana och vad kostar de?

När Gustav sover sina pass om dagarna gäller det att förvalta tiden effektivt. Vad behövas att göras mest på kortast tid? Tvätt? Disk? Plock? Behöver jag sova själv? Hinner jag? Nej, nej, nej. Det gör jag visst inte. Jag har inte ens tid att gå och lägga mig för natten. Inte för att det är så fasligt mycket sömn just nu. Gustav har tänder på gång. Ja, det har han ju haft i två månader nu. De tar tid på sig de där rackarna. Och ont gör de och de gör en liten Gustav alldeles förtvivlad. En mamma och pappa också. Ont för honom och ont för oss att se.

Under tiden som gått sedan jag tog en bloggpaus har det hänt en hel del, men jag har så fullt i huvudet så jag minns knappt vad. Det har i alla fall blivit grönt ute. Jag har fyllt år. Gustav kan krypa. Och en massa andra saker kan han också. Jag har börjat min väg mot körkortet som beräknas vara klart nästa månad. Hoppas! Vi har köpt ny bilstol till Gustav. Och börjat leta bil. Jag har målat en möbel och påbörjat en bok. Jag har jobbat och där träffat en av er läsare. Kul! Jag har vanliga bhar på mig. No more amningsbh. Gustav är sådär intresserad av amning om dagarna så det blir inte mycket nu. Skönt och lite sorgligt på samma gång. Han har blivit så stor. Det går så fort. Men jag är så lycklig. Och trött. Så nu måste jag ta mig tid att sova.

God natt!

Inga kommentarer: