Sidor

onsdag 4 augusti 2010

Exotisk kycklinggryta.

Kycklingfilé
1/4 Sellerirot
1 klyfta vitlök
1/2 Rödlök
Krossade tomater, färska eller burk
En bit ananas, med fördel färsk
1/2 Paprika
Vatten
Kokosmjölk
Majs, helst fryst eftersom den på burk innehåller salt.
Paprikapulver

Stek kyckling och lök i olja utan att det får yta. Häll på vatten, tomatkross och kokosmjölk. Låt puttra en stund och tärna under tiden ananas (krossad ananas på burk går också alldeles utmärkt), sellerirot (tillför lite sälta) och paprika. Tillsätt i grytan och pressa ner en vitlöksklyfta. Krydda med paprikapulver. Mot slutet lägger du i majskornen. Serveras med ris eller cous cous. Vi har också testat pasta och potatis till och det var gott. Till den större magen är det gott med soya och chili i grytan.

Högt betyg från oss båda.

Inga kommentarer: