Sidor

torsdag 2 september 2010

Risotto.

Valfritt kött, tex skinka. Vi hade kyckling hemma så det fick det bli.
1/4 Purjolök
4 soltorkade tomathalvor. Om de inte redan är inlagda bör det läggas i blöt ett tag.
1 klyfta vitlök.
Kokt ris, rester eller nykokt.
(1 skvätt vitt matlagningsvin)
Grädde, i vårt fall oatly iMat
Saltfri kycklingbuljong
Lite ost (kan uteslutas, jag hade bara på min del)

Fräs kyckling, lök, soltorkad tomat och vitlök lätt i olja. Tillsätt det kokta riset, (häll på lite vin) och vatten. Smula över lite buljong och låt puttra. Mot slutet tillsätter du grädde och ost till önskad konsistens.

Betyg från Gustav; Lite skeptisk vid första tillagning, men godkänt. Andra tillagningen slukade han allt. Betyg från mig; Lätt, fräscht och gott.

Inga kommentarer: