Sidor

onsdag 3 november 2010

Operation omöjligt.

När Gustav sover om dagarna försöker jag vara effektiv genom att åta mig olika projekt här hemma. Listan är lång och tyvärr blir den bara längre och längre ju mer jag försöker att beta av. Jag hinner nämligen aldrig klart och de resulterar i en ännu större röra än det var innan jag började. Igår började jag i hallen. Jag tänkte att jag skulle få lite ordning bland skor, jackor, mössor och allt som hör en hall till. Jag rev ner och började. En påse full till förrådet. En till. Och en till. Hatthyllan blev städad och skohyllan lika så. Och vips hade ännu en punkt på listan dykt upp. Bära ner till förrådet. Jag kommer aldrig bli en sådan helyllemorsa som alltid har hembakade bröd, skinande golv, städad diskbänk och organiserade rum.

Pust och stön. Ska vi någonsin få fint och behålla det fint här hemma? Jag skäms när vi får besök. Jag till och med skäms när det kommer försäljare på dörren. Ehhh... Nej, tack jag vill inte ha och jag ber om ursäkt för att du fått bevittna detta slagområde.

Och aldrig lär jag mig heller. Tror ni inte fröken Linda har påbörjat ett nytt projekt idag. Utan att göra klart det jag påbörjat. Hopplös var ordet. Verkligen hopplös. Jag började att tvätta kläder idag. För att kunna hänga tvätten på tork måste jag ta ner den gamla som hängde på tvättlinan. Ja och den tvätten måste ju vikas. Och för att kunna vika måste jag ha plats. Ergo måste jag ju städa i sovrummet. Så där börjar jag. I sovrummet. Och inser irriterat att jag har för få garderober. Oscar skulle garanterat sagt att jag har för mycket kläder, men han förstår ingenting. En kvinna kan inte ha för mycket kläder. Inte heller för många par skor eller för många väskor. Jag har för liten plats. Och där, mitt i operation omöjligt vaknar Gustav. Det ser värre ut än när jag startade och jag är helt slut.

Dags för lunch. Ha en fin onsdag.

1 kommentar:

Jessica sa...

Jag känner så igen mig, har såå mycket jag vill och behöver göra men listan fylls bara på. Då det gäller kläder är det dock så att över hälften av kläderna jag har inte ens passar :(