Sidor

torsdag 14 juli 2011

Afte.

Ja, det har lille Gustav i munnen. Tandkött, gommen, insidan av läpparna, svalget och tungan. Ja, hela munnen full. Det började med hög feber förra onsdagen och total matvägran. Sedan ville han inte dricka. Och inte kunde han sova. På fredagskvällen såg jag första blåsan i gommen. På lördagen hela tungan och sedan spred det sig och fy tusan så ont han haft och fortfarande har. Febern har släppt sitt järngrepp, men afte kan sitta i länge. Vi har haft återkommande kontakt med sjukvården och idag åkte vi in för att få hjälp och ta prover. Vi har förutom fortsatt alvedon nu börjat ge en oral medicin. Hoppas så innerligt att det ska lugna sig snart. Min stackars älskling.

Det är vakennätter, smärtgråt och fortfarande matvägran. Han dricker något bättre, dock inget vatten. Tydligen ska vatten göra ondare än annan dricka. Saft kör vi med. Och saftsoppa. Han är mager som en sticka och mammahjärtat blöder.

4 kommentarer:

Jessica sa...

Era stackare, lilla Gustav som har så ont och dig som bara kan se på och göra det lilla du kan för att lindra. Men kärlek från sina föräldrar gör massor av gott.
Kram på er, hoppas att det blir bra snart.

lilla angelyne sa...

Men fy va otäckt! Hade aldrig hört talas om afte... Stackars stackars gullGustav! Hoppas verkligen att det ger med sig mycket mycket snart!!

Puss o Kram

Angelica sa...

Åh, stackars stackars liten! :-(

Nilwa sa...

Åhh lilla vännen,..stackare. Har inte heller hört talas om det. MEn fy...hoppas de snart går över. kramkram