Sidor

tisdag 5 juli 2011

Trots till tusen.

Vi har sakta men säkert och alldeles plötsligt klivit in i den första riktiga trotsåldern. Gustav kan vara fullständigt omöjlig och skriker och gapar, slåss och lägger sig raklång på golvet i protest. Tålamodet är inte alltid på rätt plats måste jag erkänna. Det är mig har trotsar mest och det är jobbigt. Var har lugna Gustav tagit vägen? Det är inte lätt alla gånger att behärska sig, men man får välja sina krig och oftast avleds han snabbt av något annat. Turligt nog har vi inte haft någon slänga-sig-på-golvet-i-affärn-framför-godiset-incident. Men. Det lär väl komma. Det med. Det är ju en sund och alldeles normal fas i livet som vi får ta oss igenom med mycket kärlek.

Förutom trotset är det så mycket som händer kring detta älskade barn. Talet har börjat lossna mer och mer. Roligaste nu är ett hejdåpp precis innan han somnar. Han är en liten intelligent människa som behärskar så mycket trots sin ringa ålder. Jag är så stolt över honom.

Sommaren kom. Och halva är redan förbi. Var tar tiden vägen? Jag jobbar på. Lite för mycket, men det är som det är nu. Kaoset gör sig påmind hela tiden. Sjukdomar läks sakta och liv som kunde gått förlorat stannade kvar och för det är jag evigt tacksam.

Till hösten har jag kommit in på en utbildning som krävde både cv och intervju. En utbildning som jag kommer ha stor användning för och som jag ser mycket fram emot. En spännande tid. Efter den, om livet vill, återupptar vi syskonförsöket som lades ner nu i våras. Vi har till 2013 på oss att tina upp våra små. Vi har en plan. Trots kaoset. Och om jag kisar med ögonen ser jag ljuset. Det finns där. Man måste välja tillit. Om och om.

2 kommentarer:

Angelica sa...

Åh vad spännande! Vad är det för utbildning?

Kram!

Linda sa...

Ja, visst är det spännande. :) "Chef och ledare inom handeln" heter programmet och omfattar allt från ekonomi, ledarskap till egen företagare. Typ.

Kram!