Sidor

söndag 18 september 2011

Trött på mig själv.

Det går runt i skallen just nu. Tusen trådar och jag får smått ångest. Så som jag brukar när det blir för mycket. Jag har pluggat som en galning. Och ännu är jag inte klar. Ja, jag vet att jag har höga krav. Och att jag kan sätta fällben på mig själv. Så nu ligger jag och kravlar. Önskar att jag kunde ge mig någon gång. Jag är ju inte direkt presidenten av USA. Och ändå. Ja, jag beter mig som om det jag gör skulle ha betydelse för hela vida världen. En liten uppgift. Och så tror jag att jag måste prestera till tusen. Den där duktiga flickan i mig är tröttsam. Mycket tröttsam.

Jag har nu, inte helt nöjd, lämnat in två av tre uppgifter. Och på det ska jag nu de sista timmarna av dagen också skriva och förbereda ett tal som jag ska hålla imorgon. Ämnet: Detta är jag stolt över. Vi fick skriva vårt tema under förra träffen. Jag skrev; Jag är stolt över min förmåga att ta mig igenom svårigheter.

Kunde jag inte valt något lättare!? Jag är stolt över Gustav. Till exempel. Mycket lättare. Där finns tusen saker!

Men nejdå. Jag ska trassla in mig. Naturligtvis. Varför göra det lätt för sig själv när man kan göra det svårt och bli galen på kuppen?

Att ta mig igenom svårigheter... Ja, nu får jag ju stå där framme och öppna upp mitt innersta. Inför främlingar. Kul. Jag som älskar att hålla tal i vanliga fall. Jag får bara tunnelseende och kräkreflexer. Inga problem. Det fixar jag.

Jag blir så trött. Kan man bli sjuk imorgon tro? Plötsligt tappa talförmågan? Ojdå, farbror doktorn sa att jag måste vara tyst. Hela dagen. Speciellt klockan 17:00. Speciellt då.

Så mina vänner. När klockan slår 17:00 imorgon. Då står jag där framme och berättar. Om mig. Om svåra ämnen. Håll en tumme. Det behöver jag.

Om jag inte tappar tungan under natten. Men det är inte så troligt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller tummarna! De fixar du Linda!

lilla angelyne sa...

Jag ska tänka på dig och tror att det kommer gå finemang! Hoppas att du finner lite ro innan och slipper kräkreflexer!

KRAAAM