Sidor

torsdag 6 oktober 2011

Terroriserad.

Som bekant ska vi ju flytta nu i december. Vår lägenhet har haft visning och intressenter, tack och lov att det är över. Vi ansvarar inte för att lägenheten blir uthyrd efter oss, men för det slitage som anses ovanligt hårt. Vi måste göra om två rum eller betala en summa pengar för att hyresvärden själv åtgärdar detta. Efter 4 år och ett busigt barn tycker jag ändå att summan pengar är överkomlig. Nu till problemet som fått stresshormonerna att löpa amock.

Vi får tillträde till huset 1 december. Vi skall vara ute ur vår lägenhet 31 december. Alltså har vi gott om tid för flytt och eventuell renovering. Ingen panik och allt känns skönt.

Sedan ringer telefonen. Igen och igen. Det är en av intressenterna på lägenheten. Personen vill veta allt om vår utflytt och renovering för personen ska minsann flytta in den 1 december. Jösses! Att tillägga. Samma person ringde mig ungefär 10 gånger om inte fler under en lektionstimme för några veckor sedan. Jag var övertygad om att det var O som ringde för att det hänt något med Gustav och att han hade lånat telefon av någon på sjukhuset. Och så var det bara en intressent som ville boka visning...

Denne intressent hade alltså fått för sig att vi skulle vara ute den 1 december och då skulle personen också flytta in. Och inte nog med det. Vi skulle ha renoverat klart tills dess. I tapeter som intressenten själv skulle välja. Vi säger att vi inte ska flytta det datum varpå personen blir lite upprörd och vill veta exakt datum. Vi påminner om att vi faktiskt har lägenheten till 31 och att vi själva bestämmer under den perioden. Lägger på och ringer upp hyresvärden.

Det ringer igen. Mitt i födelsedagsfirandet. Personen ger sig inte. Nu vill intressenten att vi betalar direkt till denne för att den själv kan renovera. För oss är det ju samma kostnad menas det. Jag säger att det är inte samma sak. Betalar jag den summan till hyresvärden går pengarna till inhyrd personal som gör jobbet åt oss. Betalar jag till intressenten går pengarna direkt till privat ficka. Jag påtalar också att om vi hyr in personal för renovering kommer personen att få välja tapeter. Hur bra som helst tycker jag. Alla glada och nöjda och inget strul. Men då pratas det om att det skulle ta så lång tid innan renoveringen skulle starta. Som om det är mitt problem, vill jag skrika.

Personen stressar igen med vilket datum vi är ute. Denne måste få besked NU. Jag går med på att bestämma ett datum där jag tror vi är ute. Personen berättar att denne ska skriva kontrakt imorgon (läs idag) och flytta in då. Jag tror och hoppas att vi är klara med varandra nu.

Men nej. Så var vi tillbaka på renoveringen. Betala till mig så gör jag det. Jag säger nej, så fungerar det inte. Jag vill att allt ska gå så smidigt som möjligt och vill då rakt inte ha med någon efterkommande hyresgästs önskemål att göra. Eftersom vi är hyresgäster nu bestämmer vi ju själva hur vi vill göra. Jag försöker få fram detta på ett fint sätt. Lyckas inte. Jag säger att jag vet inte ens om vi ska betala för att få det gjort åt oss. Jag vill ha det öppet utifall att jag ändrar mig. Kanske bestämmer jag mig för att måla vitt och så är det gjort. Men då utbrister personen att så får jag ju inte göra mot denne! Personen vill inte ha det vitt... Säger att jag återkommer nästkommande dag (läs idag), att jag inte orkar diskutera.

Ringer hyresvärden igen i dag och berättar att jag känner mig terroriserad. Får då veta att de själva ringt upp denne person och klarlagt att all kommunikation som rör lägenheten ska gå via hyresvärden och inte oss. Det vi har beslutat med vår besiktningsman gäller och de har denne person ingen rätt att lägga sig i. Skönt det! Personen hade då blivit så upprörd att denne tackade nej. Jösses!

Stress på hög nivå har det varit dessa senaste dygnen. Jag vet att jag kan andas ut nu, men jag är fortfarande upprörd. Jag ska försöka sadla om. Nu blir det som utgångspunkten. Vi flyttar i lugn och ro. Och får besluta vad vi vill utan någon som flåsar oss i nacken. Det blir nog bra.

3 kommentarer:

lilla angelyne sa...

Men vad är det för galning?!?
Hoppas verkligen att denne håller sig långt borta!!

BAMBI sa...

Haha, jag skrattar lite för att det påminner jättemycket om personen som vi bytte lägenhet med! Hon ringde och terroriserade oss i flera veckor efter vi bytte lägenhet, för att inte tala om hur många gånger hon ringde INNAN! Nu, så här 3 år senare, så känns det skönt att hon inte har hört av sig något mer!

Jessica sa...

Men jösses vilken männska :P
Hoppas att det gick bra att sadla om.