Sidor

fredag 13 januari 2012

Bloggsnack.

Jag har blivit tillfrågad och tackat ja till att göra ett arbete. Ämnet är bloggar. Som om jag vore någon expert. Det är jag inte. Men jag bloggar. Ibland funderar jag på varför. Vilka läser och läser någon egentligen? Är det viktigt med många läsare? Eller är det skrivandet som är viktigt?

Jag älskar att skriva. Att få bokstäver att bilda ord och orden att bilda meningar. Jag går nog igång på det. Om man får säga så?

Till en början var bloggen ett sätt att få ventilera mig. Om sorgen. Och det liv som följde därefter. När jag var död. Det var viktigt för mig. Jag hade kunnat skriva en dagbok istället. Ja, det gjorde jag också, men jag startade bloggen för att nå ut. Jag hade något att berätta. Att någon läste, och ibland kommenterade, var trösterikt. När jag väntade Gustav var bloggen också viktig. Men sedan, efter att han föddes, kändes det som om "nyhetsvärdet" i bloggen liksom försvann. Jag tror att resan dit var mer intressant än resan efter för läsarna. Den resan med blöjbyten och vardag. Jag har många gånger funderat på att stänga igen eftersom jag ifrågasätter mig själv och huruvida det jag har att säga nu är viktigt, men sedan kommer det en dag när jag vill skriva. Bloggen är väldigt kär för mig. Och ni som läser bloggen är viktiga, ert stöd genom åren värmer. Jag är glad att ni alla vill följa mig. Bloggen gör mig glad. Så jag har blivit kvar.

Jag önskar att fråga er som tittar in här några saker och hoppas att ni vill svara. Jag vet ju mina egna svar, men det vore intressant att veta era.Varför läser ni en blogg?


Hur ofta?


Vad är det som gör en blogg till en bra blogg?


Vad vill man läsa om?


Varför, varför inte kommenterar man?Tillägg: Skriver du en egen blogg?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Varför läser ni en blogg?

Inspiration, nyfikenhet, för att det är trevligt.

Hur ofta?

Din tittar jag in på flera gånger i veckan. Jag läser bloggar när jag har tid helt enkelt.

Vad är det som gör en blogg till en bra blogg?

En bra blogg.. hmm. Bra språk, att det finns ett tydligt syfte med bloggen, kanske lite bilder. Och att den uppdateras med jämna mellanrum.

Vad vill man läsa om?

Jag tror att det är en individuell fråga. Man söker sig till sina egna intressen tror jag. Eller så fastnar man i en blogg för att den griper tag känslomässigt, som din exempelvis.

Varför, varför inte kommenterar man?

Jag är en sån som inte ofta kommenterar. Ibland är det för att jag inte orkar eller känner att jag kan bidra med något.. Eller för att jag inte vet vad jag ska säga. Jag gillar att kunna surfa runt utan att känna att jag måste skriva en rad. Vill jag gör jag det. Annars låter jag bli.

Hoppas att du haft det bra över jul och nyår!

Kram Anne

Eva N sa...

¤ Varför läser ni en blogg?
För att den är intressant eller fängslande på ett eller annat sätt.


¤ Hur ofta?
Oftast dagligen om jag hinner.


¤ Vad är det som gör en blogg till en bra blogg?
Att den har nåt som fångar mig på nåt sätt.


¤Vad vill man läsa om?
Jag läser olika typer av bloggar och de får mig att skratta, att gråta, bli inspirerad, bli berörd över livsöden, matbloggar.


¤Varför, varför inte kommenterar man?
Ibland vet jag inte vad jag ska skriva, en del bloggar har jag aldrig kommenterat, en del kommenterar jag oftare på. Jag tycker om att inte känna pressen av att alltid skriva en kommentar fast jag läst.
Jag gillar dina rutor att klicka i, för då kan man lämna ett litet avtryck fast men inte kommenterat! :-)

Ha det gott!

Anonym sa...

Varför läser ni en blogg?

Jag tycker det är kul och intressant att ta del av andras bilder och ord.

Hur ofta?

Flera gånger varje dag.

Vad är det som gör en blogg till en bra blogg?

Att det är något som jag är intresserad av gör bloggen bra för mig.

Vad vill man läsa om?

Generellt? mode, mat, livsöden..?
Jag läser mest matbloggar och inredningsbloggar. Jag hittade hit via en inredningsblogg och blev fast ;-)

Varför, varför inte kommenterar man?

I de större inredningsbloggarna känner jag att det är lite överflödigt att jag kommenterar och säger att jag med tycker att något är fint. Jag gillar att kika in och ut, utan att jag måste skriva något. Det betyder för den sakens skull inte att inlägget var ointresannt för mig.

Hoppas svaren var till lite hjälp! :-)

/Stina