Sidor

måndag 27 februari 2012

Onda endo.

Tillbaka från Endometrioscentrum med beskedet kraftig östrogenbrist. Därav den totala tröttheten som kommer av sömnlösheten, bland annat. Jag har fått två nya mediciner att komplettera sprutorna med för att försöka ta bort de bitar jag sliter med nu. Jag är lite orolig över biverkningarna som allt detta bär med sig. Jag vill inte ner i mörkret igen och depression är en av sidoeffekterna. Vad väljer man mellan pest och kolera? I övrig vill man inte förändra min behandling något ännu eftersom vi planerar för ivf detta år. Fram tills dess är det bra att försöka hålla en så stabil behandling som möjligt.

Smärtmässigt ligger jag på en acceptabel nivå, vad nu det är. Det är i alla fall på den nivån att jag orkar med vardagen med den smärtlindring jag tar. Det kommer bakslag emellanåt där jag inte kan fungera alls och så är det tyvärr.

Jag blir alltid lite nedstämd efter besök på kliniken. Nedstämd över insikten att det är så här. Och att det alltid, mer eller mindre, kommer fortsätta vara så här. Glad är jag förstås över att bli förstådd av en riktigt bra läkare.

Jag fick remiss för skelettscanning eftersom detta inte gjorts på mig under mina behandlingar. I övrigt såg det ok ut. Inga nya cystor och inget blod i buken denna gång. Och man får vara glad åt det lilla.

1 kommentar:

Jessica sa...

Men jösses!
Har ju missat att du skrivit en massa här igen. Har hela tiden hamnat vid inlägget om campusdgr, av en slump tryckte jag på startsida och så kom det ju upp fler nya inlägg :P

Låter som om att ni har det underbart i ert nya hem :)
Så tråkigt att läsa att du har så jobbigt med endo.. :(

Kram