Sidor

söndag 18 mars 2012

Vårkänslor.

Våren har äntligen anlänt. Vi har knappt någon snö allt kvar, några fläckar där solen inte riktigt når endast. Våren är förlösande på så många sätt. Den tinar upp både kropp och själ. Tussilagon hittade Gustav och jag på vår promenad här om dagen. Gustav tyckte dock att alla stenar runt omkring var mycket mer spännande och förstod inte alls min entusiasm över denna blomma. Han plockade stenar för att ha i sin ficka. Det är grejer det, förstår ni. Helst fickorna fulla av noga utvalda stenar.

Med våren följer tyvärr en del snuvor och annat som kan slå ner en hel familj. Även min. Jag hann inte mer än att bli frisk förrän nästa sjuka väntade bakom hörnet. Idag känner jag mig något så när frisk igen, peppar peppar. Gustav dras fortfarande med snorig näsa och hosta. Feber som kommer och går.

Gustav är så intelligent. Han kan räkna till tjugo och på engelska kan han räkna till tio. Han kan även alfabetet och ser samband mellan bokstäver och ting. M står för mamma och k står för katt. Han kan också vissa klockslag. Han kan titta på klockan och veta att snart blir det lunch eller läggdags. Jag är så imponerad! Två och ett halvt år och kan så mycket. Makalöst.

Med talet som kommer flytande kommer också en hel drös med underbara uttryck och meningar som får vem som helst att dra på smilbanden. Älskade lilleplutt! Vilken glädjespridare.

Trotset däremot kan verkligen trötta ut både stor och liten. Avledningar fungerar bäst, men ibland fungerar ingenting och konflikten är ett faktum. Och sådana har vi ju några stycken om dagen.

Bilar är fortfarande nummer ett hos Gustav. Det ligger bilar överallt! Det är knappt någon idé att städa alls för snart ligger de där igen. Just nu sitter jag i vardagsrummet och trängs i soffan bland leksaker och fylls med en sådan tacksamhet för att han finns. För alla tecken som säger att det är sant. En liten, stor pojke. Vår son. Hos oss. Som stökar ner och bråkar och kramas och älskar och måste (hans nya favoritord). Det finns så mycket liv. Underbart.

Jag har också många måsten. Tyvärr inte lika trevliga måsten som Gustav. Han måste leka bilar eller måste äta äpple eller måste spela spel eller måste prata telefonen eller bara måste ut och sparka boll. Jag måste plugga och tvätta och plugga och städa och plugga och och och.

Först och främst måste jag hitta motivationen.

Inga kommentarer: