Sidor

lördag 12 maj 2012

Råd önskas.

Hallå där ute. Jag skulle behöva lite hjälp av er läsare. Lite tips och råd. Jag har ju som bekant inte särskilt gröna fingrar, men vill gärna lära mig. Nu när vi har flyttat har vi ju också en stor trädgård med bland annat en rabatt som hyresvärden frågat om jag vill piffa till lite. Hon kommer att beställa det jag vill ha nu i maj, men jag kan inte bestämma mig. Helst av allt vill jag ha lite torparblommor så som pion, malva, löjtnanshjärtan mm. Hyresvärden kom med förslaget att sätta vresrosor i rabatten eftersom det både är lättskött och fint.Här ovan ser ni hur den ser ut, i snöslasket vi hade i april. Lång, smal och full av ogräs och lite smultron. En rosbuske av okänd sort finns och någon pärlhycint har dykt upp och sedan en tuva med gullviva.

Så, vad ska jag göra? Rosor? Torparblommor? Vilka i så fall? Behöver jag gräva ut rabatten så den blir bredare? Alla råd och tips mottages tacksamt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kul att fixa lite fint! Det ser så mysigt ut där ni bor. Pioner tycker jag känns givet på landet, men jag vet inte alls hur de trivs å så. Man kanske kan ha rosor på ena sidan och lite fina blommor på andra?

Lycka till! /Stina

Linda sa...

Tack för din kommentar Stina :-) Jag var också lite inne på att ha rosor på ena sidan eller kanske blanda, men jag vet inte om rabatten kanske är för liten för det. Svårt det här, men kul!

Ulrika sa...

Inte vresrosor! De sprider sig rivs och är inte alls så trevliga tycker jag. Jag grävde upp en hel rabatt i vårt gamla hus, och drt räcker att jag missade en liten bit rot, så kom de igen. Vresrosor är säkert bra om man inte vill greja men blommor är ju så himla mycket vackrare. Kanske ett litet stenparti med låga växter?

Linda sa...

Det blir nog lite olika perenner tror jag. Inga rosor. Det finns en där och den får vara kvar. Tror jag börjar med att sätta lökar nu i höst så får vi se vad det blir sedan :-)