Sidor

onsdag 18 juli 2012

Allt kunde varit så vackert.

Juli. Det ligger en tyngd över hela månaden. Ett svart moln.

Det regnar varje dag. Det kan det nog lika gärna göra. Då matchar det. Juli är som en väntan. Varje dag blir det lite tyngre. Idag, för fem år sedan, förvandlades all livets lycka till ett svart hål. In i hålet rycktes vi in med alla våra drömmar, vår längtan och vårt liv vi hade och skulle haft.

Jag minns alla känslorna som om det vore alldeles nyss. Ett ögonblick sedan. Jag minns hur golvet liksom försvann och hur jag tycktes befinna mig i vakuum. Hur jag ville skrika, men blivit stum. Hur jag reste mig från britsen och betraktade mig själv utanför kroppen. Hur jag tänkte; det här händer inte. Hur jag sedan föll och var oförmögen att resa mig när jag fick det upprepat om och om igen. För att jag skulle förstå. Det gjorde jag inte. Det gör jag fortfarande inte. Jag kan inte förstå. Orättvisan. Det omänskliga i att överleva sitt eget barn.

Jag minns resan hem. Hur jag ringde min pappa som fyllde år. Hur jag grattade honom efter att jag berättat att hans första barnbarn skulle dö. Hur hela världen var uppochner och inochut. Förvirring. Förtvivlan. Jag minns de filmer vi hyrde medan vi väntade. Jag minns dina sparkar och hur du smekte insidan av magen med dina händer. Du levde just då. Allt kunde varit så vackert. Men du skulle inte överleva.

Älskade Victor. Hur kunde det bli så här? Nästa vecka är det din födelsedag. Du skulle blivit fem år.

Vi saknar dig så.

3 kommentarer:

lilla angelyne sa...

Kära vän!
Ja, hur kunde det bli såhär. Pojkarna små, som skulle blivit stora.

Vilka hade vi varit då egentligen?

Finaste lilla Victor. Du finns i våra hjärtan också. Utan dig hade vi aldrig mött dina underbara föräldrar. Tack lillstorprins! <3

Nilwa sa...

Finaste du!
Så fint du har skrivit och öppnat ditt hjärta för oss. Jag försöker formulera bokstäver till ord till dig men suddar ut och suddar ut. Inget jag skriver känns rätt eller passande! För de är ju inte det! De var inte såhär de skulle va.
Fina Victor skulle vara hos er, välja vilken tårta han vill ha till sin dag. Vänta förväntansfullt på morgonen med stora nyfikna ögon. Finaste lilla V! Vi tänker på dig och dina vackra föräldrar denna dag

Nilwa sa...

Mobilen hängde sig så kunde inte skriva klart.
Men stora varma kramar från oss!